18 روش خانگی درمان‌ حساسیت (آلرژی) فصلی


18 روش خانگی درمان‌ حساسیت (آلرژی) فصلی

درمان‌ حساسیت یا همان آلرژی به روش خانگی شامل عسل، زنجبیل، چای سبز، نعناع، بابونه، آویشن، لیمو ترش، جوی دو سر و سرکه سیب هستند. هم‌چنین می‌توانید از محلول آب نمک برای بینی استفاده کنید. در ادامه با همراه باشید تا 18 روش خانگی درمان‌ حساسیت (آلرژی) را با توضیحات کامل بخوانید.

حساسیت (آلرژی) چیست؟

اکثر افراد نمی‌دانند آلرژی دقیقاً چیست. به بیان ساده، آلرژی، اختلال حساسیت شدید سیستم ایمنی بدن است. بدین ترتیب که بدنتان با ماده‌ی بی‌خطری تماس پیدا می‌کند، اما واکنشش نسبت به آن به شکلی است که گویی ماده‌ای مضر و ناشناخته است. دقیقاً مانند زمانی که یک سم یا ویروس وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی از طریق ايميونوگلوبولين، سلول‌های سفید معینی را فعال می‌کند که نتیجه‌ی آن التهاب و سوزش داخلی یا بیرونی است.

انواع حساسیت

حساسیت یا آلرژی به ۲ گروه تقسیم می‌شود:

  • حساسیت فصلی: این نوع حساسیت در بهار، تابستان یا پاییز اتفاق می‌افتد و معمولا به‌دلیل گرده‌افشانی گیاهان یا هاگ کپک‌هاست.
  • حساسیت همیشگی: این نوع حساسیت در تمام طول سال اتفاق می‌افتد و ممکن است به‌علت ریزگردها، شورۀ حیوانات خانگی، کپک و سوسک‌ها باشد.

درمان حساسیت

روش هایی برای از بین بردن حساسیت فصلی

در ادامه چند روش برای کاهش و از بین بردن حساسیت را توضیح داده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم تا پایان بخوانید.

1. عسل و درمان حساسیت

اگر تصمیم دارید از عسل به عنوان درمان خانگی ضد حساسیت استفاده کنید، انواع محلی آن موثرتر خواهند بود. عسل را می‌توانید با چای، نان یا به تنهایی و با قاشق مصرف کنید. عسل محلی  بدن را نسبت به انواع مختلف گرده‌ها مقاوم می‌سازد. عسل را هیچ گاه نباید بپزید، زیرا خواص مفید آن از میان می‌روند.

اگر می‌خواهید از عسل به عنوان درمان خانگی برای حساسیت استفاده کنید، همیشه نوع خالص یا خام آن را انتخاب کنید که حرارت ندیده یا تصفیه نشده باشد.

2. درمان حساسیت با زنجبیل

یک تکه‌ی تازه و پوست کنده‌ی ریشه‌ی زنجبیل را بردارید. آب در حال جوش را به آن اضافه کرده و به مدت  5 تا 10 دقیقه صبر کنید. می‌توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید. زنجبیل دارویی موثر برای گرفتگی بینی بوده و آنتی هیستامین بسیار خوبی است.

این گیاه تاثیری مستقیم بر فرایند ضد التهابی بدن دارد، زیرا نقشی حیاتی در غلبه بر فاکتور فعال کننده‌ی پلاکت‌های خونی ایفا می‌کند.

3. درمان حساسیت با چای سبز

این چای محبوب به عنوان آنتی هیستامین عمل می‌کند، پس مصرف 1 تا 2 فنجان چای سبز در طول روز به همراه عسل بسیار موثر خواهد بود. محققان ژاپنی ترکیبی را به نام اِپی گالوکتشین گالات متیل دار شده (Methylated Epigallocatechin Gallate) در چای سبز یافته‌اند که به گیرنده‌های سلولی اجازه نمی‌دهد واکنش آلرژیک را فعال کنند.

این محققان در حال انجام آزمایش بر روی تاثیرات این ترکیب روی موش‌ها هستند. هرچند مشخص شده است که این ترکیب نقشی اساسی در مقابله با علائم اصلی حساسیت یعنی آبریزش چشم، عطسه و سرفه دارد.

4. درمان آلرژی با چای نعناع

مصرف چای نعناع در بهبود حساسیت موثر است. اگر هوا گرم است، می‌توانید آن را با یخ درست کنید. این چای خوشمزه بوده و سرفه و مشکلات مربوط به سینوس‌ها را درمان می‌کند؛ زیرا اسانس‌های موجود در آن ذاتاً با کاهش خلط و تقویت اندام‌های تنفسی، گرفتگی بینی را برطرف می‌کنند. بدین ترتیب، برخی از محرک‌هایی که در این ناحیه موجود هستند، از میان خواهند رفت.

5. چای بابونه و درمان آلرژی

افرادی که پیشینه‌ی حساسیت به گیاه رَگ وید (Ragweed) را ندارند، می‌توانند برای درمان حساسیت، 2 یا 3 فنجان بابونه را به همراه عسل مصرف کنند. چای بابونه ذاتاً یک ضد حساسیت طبیعی است.

6. درمان حساسیت با آویشن

این چای متفاوت در درمان گرفتگی بینی موثر است. چای آویشن را می‌توان برای گرفتگی بینی، سرفه و عفونت سینوسی مصرف کرد. روزانه یک فنجان و نه بیشتر از این چای را بنوشید. هم‌چنین می‌توانید از آویشن در آشپزی استفاده کنید تا تمامی علائم حساسیت را از میان ببرد.

7. تمیز نگه داشتن حیوانات خانگی

اگر یک شخص به مو یا پر یک حیوان حساسیت داشته باشد، زندگی برایش دشوار خواهد شد؛ مخصوصاً برای کودکانی که دوست دارند با سگ یا گربه‌شان بازی کنند. یکی از راه‌های کاهش تجمع شوره‌ها و ریزش موهای حیوانات این است که آن‌ها را مرتباً حمام کنید.

هم‌چنین برخی از حیوانات نسبت به حیوانات دیگر از لحاظ آلرژی زا بودن بهتر هستند و حتی برخی از آن‌ها هیچ حساسیتی به وجود نمی‌آورند!

8. شستشوی گلو و بینی

می‌توانید محلول آماده‌ی آب نمک را خریده و سینوس‌هایتان را با این شست و شو دهنده از تمامی خلط‌ها تمیز کنید یا خودتان آن را با حل کردن نمک و جوش شیرین در آب تهیه کنید. شست‌وشوی بینی در پاکسازی سینوس‌ها و رفع گرفتگی بینی موثر است.

9. واسابی و درمان حساسیت

اگر شما نیز یکی از میلیون نفراتی هستید که هر بهار و پاییز از حساسیت رنج می‌برد، شاید باید چیزی به زندگی‌تان اضافه کنید و واسابی (Wasabi) انتخابی عالی خواهد بود. واسابی را با کاهش علائم آلرژی و سرماخوردگی‌های معمولی مرتبط می‌دانند. زیرا روغن خردل، یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده‌ی واسابی است که جریان خلط‌ها را افزایش داده و پاک کردن آن‌ها و عوامل آلرژی زا را از مجاری تنفسی تسهیل می‌بخشد.

10. بخور و درمان آلرژی

یکی از ساده‌ترین درمان‌های خانگی برای بهبود واکنش آلرژیک و نشانه‌های آن، استفاده از بخور است. مقداری آب را در کتری حرارت دهید تا بجوشد، سپس گاز را خاموش کرده و یک حوله روی کتری و سرتان بیندازید. بخار آب در حال جوش را با بینی نفس بکشید. این کار، هرنوع گرفتگی سینونس‌ها و مجاری تنفسی را که هنگام واکنش آلرژیک رخ می‌دهند، از میان می‌برد.

11. درمان آلرژی با آبلیمو

آبلیمو یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای انواع مختلف حساسیت است؛ اما شخصی که به مرکبات حساسیت دارد، نباید از آن استفاده کند. پیشنهاد می‌شود به مدت چند ماه، به خصوص در طول “فصول حساسیت”، یک لیوان آب ولرم را به همراه عسل و آبلیمو مصرف کنید تا علائم حساسیت زندگی‌تان را مختل نکنند.

12. جوی دو سر و درمان آلرژی

اگر به دلیل حساسیت از کهیر رنج می‌برید، مصرف جوی دو سر می‌تواند برایتان مفید باشد. یک فنجان آب جوش را به حدود 1 قاشق غذاخوری جوی دو سر اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه بگذرد. سپس آن را له کرده و خمیر حاصل را با پنبه روی کهیرها بزنید. نیش حشرات را نیز می‌توان بدین گونه درمان کرد.

می‌توانید این خمیر را در فریزر نگهدارید تا چند روز از آن استفاده کنید. اگر می‌خواهید از مقدار بیشتری روی کل بدنتان استفاده کنید، جوی دو سر را با آب حمامتان ترکیب کنید.

13. درمان آلرژی با سرکه سیب

اگر حشره‌ای شما را نیش زده یا از کهیر و خارش رنج می‌برید، سرکه سیب بسیار موثر خواهد بود. آن را با مقدار کمی آب مخلوط کرده و با یک پنبه روی محل مورد نظر بزنید. هم‌چنین می‌توانید از آن مانند جوی دو سر در آب وان استفاده کنید.

14. رژیم غذایی میوه و سبزیجات

پیشنهاد می‌شود که برای مقابله با حساسیت به رژیم غذایی تک بعدی روی بیاورید که شامل سیب، هویج و انگور است. بیمار باید هر هفته یک میوه یا سبزیجات جدید به رژیم غذایی‌اش اضافه کند. حتماً باید در هفته‌ی سوم پروتئین را نیز به این رژیم اضافه کنید. هم‌چنین باید از غذاهایی که مملوء از الکل، کره، پنیر، مرغ، ماهی و ترشی هستند، پرهیز کنید.

15. رژیم غذایی که حساسیت‌زا نیست

فقط میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌ها و آجیل‌های تازه را مصرف کنید که ذاتاً حساسیت زا نیستند. این‌ها شما را سالم نگه داشته و بدن را برای مقابله با هر عامل آلرژی زا مقاوم می‌سازند.

یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند برای درمان حساسیت مفید باشد. این رژیم غذایی، پایه‌ی اصلی و سالمی را برای بدن شکل داده و سیستم ایمنی قدرتمندی را برای مقابله با علائم مختلف حساسیت ایجاد می‌کند. این علائم عبارتند از سرفه، سرما خوردگی، تب، سوزش و عفونت تنفسی. به علاوه، غذاهای رژیمتان نباید تکراری باشند.

از یک رژیم چرخشی استفاده کنید تا مطمئن شوید که تمامی مواد مغذی و عناصر ضروری برای سالم و قوی ماندن و ایمنی در مقابل آلرژی‌ها را دریافت می‌کنید. هم‌چنین، مطمئن شوید که علاوه بر غذا، عوامل آرژی زایی را که در داخل خانه هستند، می‌شناسید.

16. مدیریت استرس

هورمون‌های استرس تاثیرات مخربی روی سیستم ایمنی می‌گذارند و می‌تواند حساسیت فصلی را تشدید کند. از روش‌های از بین بردن استرس، مدیتیشن، مراقبت از خود و دوری از مسئولیت‌های بیش از حد سخت و سنگین استفاده کنید.

17. بسته نگه داشتن پنجره‌ها

در هوای عالی فصل بهار، تعداد گرده‌های گیاهان هم در هوا زیاد است. خوب است اگر پنجره‌ها را بسته نگه داریم و در صورت امکان روی کولر یا دریچه کولر یا دستگاه تهویه هوا را با فیلتر هپا (HEPA) بپوشانیم. این فیلتر از انتقال ذرات موجود در هوا جلوگیری می‌کند.

18. درمان حساسیت فصلی با آنتی هیستامین (مانند قرص سیتریزین)

اگر برای درمان آلرژی و رهایی از این روزهای آزاردهنده به دکتر مراجعه کنید، اولین مرحله درمان را آغاز کرده‌اید. قرص سیتریزین، لوراتادین، آنتی هیستامین دکونژستانت و انواع دیگر قرص آنتی هیستامین که به نام‌های مختلف در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند، از معروف‌ترین نجات‌دهنده‌های شیمیایی حساسیت فصلی هستند. این داروها در زمان موعد یکی از حیاتی‌ترین وسایل شخصی افراد دارای آلرژی هستند که شاید حتی از بسیاری وسایل شخصی دیگر ضروری‌تر باشد.

علاوه بر روش‌ها و توصیه‌های بالا، دارویی‌هایی نیز برای کنترل علائم آلرژی وجود دارد، مانند اسپری‌های بینی ضد آلرژی و حساسیت و آنتی هیستامین طبیعی. اگر علائم آبریزش شدید هستند، حتماً به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کنید.

حرف پایانی

گزینه‌های دارویی بسیاری برای درمان حساسیت وجود دارد، اما اغلب آن‌ها موجب بروز خواب آلودگی، سردرد و عوارض جانبی دیگری می‎شوند که ممکن است از خود آلرژی مضرتر باشند. در عوض، با اینکه ممکن است درمان‌های خانگی زمان بر باشند، اما حساسیت را درمان کرده و از بروز آن جلوگیری می‌کنند؛ اگر به خوبی از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید سالم‌تر زندگی کرده و از علائم آزار دهنده‌ی آن مصون بمانید.

اگر برای درمان حساسیت از روش‌های دیگری استفاده می‌کنید، لطفا در بخش نظرات برایمان ارسال کنید.

کانال تلگرام

توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی ، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.



منبع