چطور گرمازده نشویم؟ روش‌های جلوگیری از گرمازدگی در محیط کار و خانه


چطور گرمازده نشویم؟ روش‌های جلوگیری از گرمازدگی در محیط کار و خانه

چه راه حلی برای جلوگیری از گرمازدگی وجود دارد؟ هرساله در فصل گرما افراد زیادی دچار گرمازدگی می‌شوند که علائمی مانند سرگیجه، سردرد، تهوع و تنگی نفس دارد. چگونه این روزها از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟ اگر مدت زیادی در معرض هوای گرم هستید و می‌خواهید در بیرون یا محیط کار دچار گرمازدگی نشوید باید به چند نکته مهم توجه کنید. در ادمه چند راهکار ساده برای جلوگیری از گرمازدگی را معرفی کردیم، در ادامه با همراه باشید.

گرمازدگی

چه کسانی بیشتر در معرض گرمازدگی هستند؟

در روزهای گرم هر فردی در هر زمان ممکن است دچار گرمازدگی شود اما برخی از افراد بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند، این گروه سنی در معرض خطر عبارتند از:

  • نوزادان؛
  • کودکان؛
  • افراد بالای 65 سال؛
  • افرادی که اضافه وزن دارند؛
  • افرادی که در طول روز به مدت طولانی کار یا ورزش می‌کنند؛
  • افرادی که به لحاظ جسمی دچار بیماری هستند، به ویژه بیماری قلبی یا فشار خون بالا یا افرادی که از داروهای خاصی مثل داروهای افسردگی و یا بی خوابی استفاده می‌کنند.

جلوگیری از گرمازدگی

راه‌های جلوگیری از گرمازدگی

برای پیشگیری از گرمازدگی در محیط کار و منزل باید اقدامات زیر انجام دهید:

1. از قرارگرفتن زیر آفتاب به مدت طولانی خودداری کنید

اگر در معرض تابش مستقیم نور خوشید هستید، سعی کنید از سایبان یا کلاه استفاده کنید. به طور کلی از انجام کار در فضای باز برای ساعات طولانی اجتناب کنید. همچنین دقت کنید در فصل تابستان در محیط کار و منزل تهویه، کولر یا سایر وسایل خنک کننده نصب شود.

2. آب زیاد بنوشید

توجه داشته باشید که به مقدار کافی آب یا سایر نوشیدنی‌های مناسب هوای گرم را مصرف کنید. در هنگام گرما بدن بسیار کم آب می‌شود پس بهتر است به میزان مصرف آب خود دقت کنید تا بدنتان دچار کم آبی نشود.

زمانی که احساس تشنگی می‌کنید به هیچ وجه از نوشابه، نوشیدنی‌های الکلی، نوشیدنی‌های شیرین، قهوه، چای یا کافئین استفاده نکنید. مصرف چنین نوشیدنی‌هایی موجب می‌شود بدن آب بیشتری از دست دهد و احتمال بروز گرمازدگی افزایش می‌یابد.

3. در ساعات اوج بیرون نروید

برای انجام فعالیت‌های روزانه برنامه‌ریزی مناسبی داشته باید. در برنامه خود حتما ساعات اوج گرما را درنظر بگیرید و فعالیت‌های بدنی، خرید رفتن یا انجام کارهای ضروری را به ساعات مناسب‌تری از روز اختصاص دهید. برای مثال زمان خرید را برای اول صبح یا در اواخر عصر تنظیم کنید.

سایر کارهایی که برای پیشگیری از گرمازدگی باید انجام دهید:

  • لباس سبک و گشاد بپوشید.
  • در روزهای گرم از مصرف وعده های غذایی گرم و سنگین اجتناب کنید.
  • از مصرف نمک یا موادغذایی شور اجتناب کنید.
  • هنگام بیرون رفتن (محل کار یا خرید و غیره) از کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی و در صورت امکان از کلاه استفاده کنید.
  • در صورتی که احساس می‌کنید دمای بدنتان بالا رفته، به سرعت فعالیت خود را متوقف کنید و به مکانی خنک بروید و نوشیدنی خنک بنوشید.
  • برای کاهش دمای بدن در زمان گرمازدگی بهتر است به سرعت بدن را خنک کنید و دوش آب سرد بگیرید.

حرف پایانی

در این مطلب به نکاتی اشاره کردیم که رعایت آنها برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار مهم است. اگر احساس می‌کنید دچار گرمازدگی شدید و در صورتی که بعد از ۱ ساعت احساس بهبودی از گرمازدگی نداشتید و احساس گیجی و آشفتگی دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کانال تلگرام

توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی ، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.



منبع