حساسیت به تخم مرغ؛ علت، علائم و درمان


حساسیت به تخم مرغ؛ علت، علائم و درمان

حساسیت به تخ مرغ چیست؟ علائم حساسیت و آلرژی به تخم چیست؟ چطور حساسیت به تخم مرغ را تشخیص دهیم؟ درمان حساسیت به تخم مرغ چیست؟ در این مطلب از سایت درباره آلرژی و حساسیت به تخم مرغ، علائم، تشخیص، درمان و پیگشری از حساسیت به تخم مرغ توضیح داده‌ایم.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

تخم مرغ یک ماده غذایی است که همه‌جا یافت می‌شود. این ماده غذایی علاوه برای اینکه برای وعده صبحانه صرف می‌شود، در تهیه انواع غذاها، از کیک و مافین گرفته تا رولت گوشت، کتلت و …نیز به کار می‌رود. اما اگر کسی حساسیت به تخم مرغ داشته باشد چه باید کرد؟ گاهی بدن بچه‌ها به تخم مرغ واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. اگر این اتفاق بیفتد، کودک تا مدتی نمی‌تواند تخم مرغ بخورد. خوشبختانه، این نوع آلرژی در اغلب کودکان تا سن پنج سالگی برطرف می‌شود و بعد از آن کودک می‌تواند بدون هیچ مشکلی تخم مرغ بخورد.

حساسیت به تخم مرغ ناشی از چیست؟

احتمالا شما می‌دانید که بعضی از افراد به غذاهای خاصی مانند بادام زمینی و میگو حساسیت دارند. وقتی شخصی به یک غذا آلرژی دارد، بدنش به آن غذا واکنش نشان می‌دهد، درست مثل اینکه یک ماده غذایی خطرناک وارد بدن او شده باشد. این حالت برای کودکانی که تخم مرغ می‌خورند نیز اتفاق می‌افتد، زیرا سیستم ایمنی بدن آنها به طور کامل رشد نکرده است و نمی‌تواند پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ را هضم‌ کند.

بیشتر کودکانی که به تخم‌مرغ آلرژی دارند، به پروتئین موجود در سفیده آن حساسیت دارند،‌ در حالی که بعضی دیگر به پروتئین موجود در زرده تخم‌ مرغ حساسیت دارند.

سیستم‌ایمنی، که به طور طبیعی از بدن در مقابل میکروب‌ها و مشکلات دیگر محافظت می‌کند، آنتی بادی‌هایی تولید می‌کند که با پروتئین موجود در تخم‌مرغ مانند یک مهاجم مضر مقابله می‌کند. کودکی که حساسیت به تخم‌مرغ دارد، ممکن است با خوردن آن احساس بیماری کند یا اینکه بعد از خوردن تخم مرغ یا هر نوع غذایی که دارای تخم مرغ باشد دچار اگزما شود. گاهی بلافاصله بعد از خوردن این اتفاق می‌افتد و بعضی مواقع چند ساعت بعد بدن واکنش نشان می‌دهد.

حساسیت کودکان به تخم مرغ
متخصصان معتقدند حساسیت به تخم مرغ در کودکان معمولا در سنین نوزادی ظاهر می‌شود. اما در بعضی موارد تا پنج سالگی خود را نشان نمی‌دهد.

علائم و نشانه‌های این نوع آلرژی چیست؟

در اینجا به علائمی که بعضی افراد ممکن است، بر اثر حساسیت به تخم مرغ بروز دهند اشاره می‌کنیم:

  • پوست: کهیر، اگزما، تورم و قرمزی؛
  • دستگاه گوارشی: معده درد، اسهال، حالت تهوع، استفراغ، خارش اطراف دهان؛
  • دستگاه تنفسی: آب ریزش بینی، خس خس سینه، مشکلات تنفسی؛
  • سیستم‌ قلبی عروقی: افزایش ضربان قلب، فشار خون پایین یا ناراحتی‌های قلبی؛

تشخیص حساسیت به تخم مرغ

تشخیص حساسیت یا آلرژی به تخم مرغ باید توسط پزشک متخصص آسم و آلرژی صورت گیرد. به طور معمول تشخیص قطعی این نوع آلرژی بعد از آگاهی از سوابق بیمار، معاینات فیزیکی و آزمایش های خونی و یا پوستی صورت می گیرد. برای آگاهی از روشهای تشخیص آلرژی به تخم مرغ به نوشتار آزمایش های رایج خونی و پوستی برای  تشخیص بیماری های آلرژیک مراجعه شود.

درمان حساسیت به تخم مرغ

حساسیت به تخم مرغ چگونه درمان می‌شود؟ بهترین روش برای درمان حساسیت و آلرژی به تخم مرغ، پرهیز از خوردن تخم‌مرغ و هر غذایی که حاوی تخم‌مرغ است می باشد. پدر و مادرها‌ باید در این امر به کودکان کمک کنند تا از خوردن تخم مرغ اجتناب کنند. در برخی کودکان آلرژی به تخم مرغ هیچ گاه از بین نمی‌رود. این کودکان باید یاد بگیرند که از خوردن تخم‌مرغ و غذاهایی که در ترکیبات آن از تخم‌مرغ استفاده شده، اجتناب کنند.

درمان حساسیت به تخم مرغ، ممکن است شامل خوردن داروهایی باشد که در دسترس است. مانند قرص ضد حساسیت «آنتی هیستامین» و یا در مواد حادتر «اپینفرین» که البته بهتر است با تجویز پزشک انجام شود.

پیشگیری از حساسیت به تخم مرغ

پیشگیری، نقش عمده‌ای در مقابله با حساسیت‌های غذایی دارد و با رعایت نکات زیر می‌توانید از بروز حساسیت تخم مرغ پیشگیری کنید:

  • از خوردن تخم مرغ و غذاهایی که در آن از تخم مرغ استفاده می شود پرهیز کنند.
  • اگر پس از تشخیص بالینی و آزمایشگاهی، حساسیت شما به سفیده و یا زرده تخم مرغ به اثبات رسید، باید شما از مصرف کل تخم مرغ خودداری نمایید چراکه جداسازی کامل زرده از سفیده تخم مرغ کاری تقریبا غیرممکن است!
  • اگر شما حساسیت به تخم مرغ دارید در اغلب موارد بدلیل واکنش متقاطع و مشابه بودن پروتئین‌های حساسیت زا در انواع تخم پرندگان، ممکن است مصرف تخم اردک، غاز، بوقلمون، کبک، بلدرچین و سایر پرندگان باعث بروز واکنش های آلرژیک در شما گردند.
  • شخص حساس به تخم مرغ باید از مصرف اینگونه مواد غذایی خودداری نماید: انواع سس‌های مایونز، انواع شیرینی‌جات و کیک‌های پخته شده در قنادی‌ها، اغلب سس‌های سالادی، بعضی از انواع رشته‌های ماکارونی (پاستا) و سوپ و انواع بستنی‌ها.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که اندکی پس از غذاخوردن، شناسه‌ها یا نشانه‌های آلرژی غذایی به وجود آمد باید به پزشک یا متخصص آلرژی رجوع نمود. در صورت امکان، زمانی باید به پزشک مراجعه کرد که واکنش‌ آلرژی درحال بروز است زیرا این امر به انجام تشخیص کمک می‌کند. در صورت بروز هر یک از نشانه‌ها یا نشانه‌های آنافیلاکسی باید اقدام به درمان فوری کرد.

کانال تلگرام

توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی ، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.



منبع