آیا استرس و اضطراب باعث چاقی می شود؟


آیا استرس و اضطراب باعث چاقی می شود؟

استرس پیش نیاز بسیاری از مشکلات است! اما آیا می دانید استرس و چاقی با هم ارتباط دارند؟ استرس، از راه های مختلفی بر ذهن و بدن شما، تاثیر می گذارد. استرس می تواند باعث خستگی شما شود، خلق و خوی شما را تغییر دهد، اما چطور باعث افزایش وزن شما می شود؟ در ادامه با همراه باشید.

تاثیرات منفی استرس

دانشمندان دانشگاه لیورپول دریافته اند، زنانی که وظایف جسمی و ذهنی استرس زا را بر عهده دارند، 20 درصد بیشتر از افرادی که این وظایف را بر عهده ندارند، شکلات مصرف می کنند. 20 درصد شکلات بیشتر می تواند منجر به افزایش دور کمر شود.

اما شواهد نشان می دهد که ارتباط استرس و چاقی، تنها برای کسانی که بیش از اندازه شیرینی مصرف می کنند، صدق نمی کند. به نظر می رسد که اثرات استرس می تواند نحوه برخورد بدن ما، با غذا را تغییر دهد و بیشتر از اینکه کالری مصرف کنیم، چربی ذخیره خواهیم کرد و احساس خواهیم کرد که دیگر انرژی نداریم.

کسانی که بیشتر میزان کمر درد دارند، بیشترین میزان استرس را نیز دارند. مطالعات دانشگاه کالیفرنیا

تحقیقات بیشتری در دانشگاه کالیفرنیا که روی 160 زن، با سن های بین 30 تا 46 سال، انجام شده است، نشان میدهد که کسانی که بیشترین میزان کمردرد را دارند، بیشترین میزان استرس را نیز دارند. دکتر Pamela Peeke، محقق موسسه ملی بهداشت آمریکا، هورمون هایی که مسئول این امر هستند را کشف کرده است.

استرس و واکنش هورمون به استرس

هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) در واکنش به استرس، افزایش می یابد. افزایش میزان این هورمون، باعث ایجاد زنجیره ای از وقایع در مغز می شود که از جمله این وقایع میتوان به انتشار کورتیزول و آدرنالین (هورمون های استرس) اشاره کرد، که به آماده سازی بدن برای انجام فعالیت، کمک می کند.

کورتیزول باعث آزاد سازی گلوکز می شود، تا سوخت لازم برای مبارزه یا پیکار را فراهم کند و آدرنالین نیز سیستم عصبی را برای انجام فعالیت، تحریک می کند. هنگامی که مواقع بحرانی پایان می یابد، آدرنالین پراکنده می شود اما کورتیزول و گلوکزی که به رگ های خونی وارد می شود، باعث افزایش انسولین و تحریک اشتها می شود، تا بدن را تشویق کند که دوباره ذخایر سوختی خود را ذخیره کند تا برای رویارویی بعدی آماده باشد.

بنابراین، با وجود اینکه به ندرت انرژی خود را صرف برخورد های استرس زا می کنیم، هنوز هم مشغول خوردن خوراکی هستیم، زیرا پس از اینگونه برخوردها، بشدت احساس خستگی می کنیم. بنابراین، برای اینکه انرژی مان افزایش یابد، بدن چربی بیش از اندازه ای در احشا، یا در اعماق شکم، ذخیره می کند و از این طریق، خطر بیماری های قلبی و بیماری دیابت را افزایش می دهد.

استرس و چاقی

استرس چگونه شما را چاق می کند؟

استرس می تواند روی سلامت فیزیکی، روحی و احساسی شما اثرگذار باشد. استرس بر بدن شما تأثیرگذار است، حتی اگر متوجه آن نشوید. اما رابطه استرس و افزایش وزن دقیقا چیست؟

تاثیر کورتیزول

کورتیزول همیشه در جریان خون وجود دارد و به حفظ فشارخون و تولید انرژی برای بدن کمک می کند. کورتیزول، سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها را برای انرژی بدن تشدید و فعال کرده و همچنین پخش انسولین برای حفظ میزان قندخون را افزایش می دهد. درنتیجه، می تواند باعث افزایش اشتها به منظور حفظ میزان انرژی و انسولین شود.

در زمان استرس، وقتی کورتیزول اضافی ترشح می شود، الگوهای طبیعی میزان کورتیزول مختل می شود. بطور طبیعی، بالاترین میزان کورتیزول صبح ها و پایین ترین میزان آن شب ها است. اختلال دراین الگو می تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود.

کورتیزول می تواند پیام و علائم گرسنگی را آشفته کرده و تشویق تان کند تا چربی بیشتر و کربوهیدرات هایی بخورید که بدن می تواند آن‌ها را به انرژی تبدیل کند.

در گذشته که در زندگی فعالیت های بدنی زیادی وجود داشت، این کالری ها به راحتی مصرف می شدند اما امروزه بخش عمده استرس ما به دلیل مشغله های زیاد و گرفتاری های مالی است. در نتیجه هنگام استرس قادر نیستیم این کالری های اضافی را بسوزانیم.

استرس و خوردن هیجانی

مصرف کالری بیشتر از اندازه ای که بتوانید مصرفش کنید موجب افزایش وزنتان می شود. هدف، رسیدن به تعادل میان تغذیه سالم و ورزش است تا سوخت و ساز کالری هایتان را افزایش دهید. بسیاری از افراد انگیزه های هیجانی دارند که باعث تغذیه ناسالم می شود.

یک خبر بد و ناخوشایند می تواند شما را به سمت رستوران فست فود بکشاند، برای یک مدت کوتاه، لذت خوردن برگر چرب و سیب زمینی برشته به شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید و بعد از گذشت این مدت کوتاه، این احساس خوب وقتی که فهمیدید چقدر کالری ناخواسته مصرف کرده‌اید، فروکش می کند و از بین می رود اما دیگر خیلی دیر شده! و این می تواند شروع یک چرخه معیوب و همیشگی باشد.

افسردگی ناشی از پرخوری باعث پرخوری مجدد و بیشتر برای رسیدن به احساس بهتر می شود و این دور همچنان تکرار می شود. بدین ترتیب، استرس و ناراحتی چه باهم و چه جدا ازهم می توانند مستقیما به افزایش وزن و چاقی ناخواسته منجر شوند.

راه حل هایی برای مقابله استرس و جلوگیری از چاق شدن

یکی از واضحترین راه ها برای حل این مشکل، این است که سبک زندگی را تغییر دهیم و روش های مقابله با استرس را بیاموزیم تا در زندگیمان استرس، کاهش یابد یا بطور کل، استرس از زندگیمان حذف شود. یکی از روش های بارز مقابله با استرس، فعالیت فیزیکی است. اینکار، نه تنها هورمون استرس را از بین میبرد، بلکه بتا اندروفین آزاد میکند و باعث میشود که احساس آرامش و خردسندی کنید.

انجام ورزش های منظم، در آینده شما را در برابر استرس مقاوم می کند.

شاید مهمترین نکته این باشد که تمرینات منظم، در آینده شما را در برابر استرس مقاوم می کند. انجام ورزش های منظم برای شما بسیار مفید خواهد بود، زیرا افزایش کورتیزول در شرایط استرس زا را کاهش می دهد.

این یکی از نکات در مطالعه ای در دانشگاه تگزاس A&M، است که نشان میدهد افرادی که فعالیت فیزیکی مناسبی دارند، می توانند از عهده ی چالش های فیزیکی و ذهنی غیر منتظره (مانند بالا رفتن از کوه و قایقرانی) بهتر از افرادی که فعالیت فیزیکی مناسبی ندارند، بر بیایند.

کانال تلگرام

توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی ، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.



منبع