چطور می‌توانیم مهاجرت کنیم؟


چطور می‌توانیم مهاجرت کنیم؟

آیا می خواهید مهاجرت کنید ولی روش های مهاجرت را نمی دانید؟ حداقل شرایط اولیه برای مهاجرت را نمی دانید؟ آیا تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت را نمی دانید؟

اگر می خواهید مهاجرت کنید اما می خواهید بدانید روش های مهاجرت چیست و چه روشی مناسب شماست در این مطلب می خواهیم روش های مهاجرت و آشنایی با انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با همراه باشید.

مهاجرت چیست؟

مهاجرت (immigration) به معنای جا به جایی مردم از مکانی به مکانی دیگر برای کار یا زندگی است. مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکننده ای مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت می کنند.

مهاجرت واژه ای ست که این روزها زیاد به گوش مان می خورد و حتا شاید گاهی که از دشواری های زندگی روزمره خسته شده و به آن فکر می کنیم. در 50 سال اخیر در جهان، شمار مهاجران افزایش یافته و روز به روز هم بیشتر می شود.

با افزایش درخواست برای مهاجرت، شرایط پذیرش کشورها نیز دشوارتر شده و این مسیر روز به روز پیچیده می شود. با توجه به این که ایرانیان بسیاری خواهان مهاجرت هستند، لازم دانستیم که در مقاله ای جداگانه ابتدایی ترین شرایط موردنیاز برای مهاجرت توضیح دهیم زیرا اگر این ویژگی ها را نداشته باشید روند مهاجرت تان بسیار دشوار و تقریبا ناممکن خواهد بود.

شرایط مهاجرت

حداقل شرایط مهاجرت

همراه باشید تا بیشتر با ابتدایی ترین شرایط برای مهاجرت آشنا شویم.

1. پشتکار زیاد، لازمه شروع مهاجرت

ابتدایی ترین نیازی که در مراحل مهاجرت خودنمایی می کند تصمیم راسخ است. صادقانه بگوییم اگر برای مهاجرت کردن شک دارید به هیچ عنوان در این مسیر قدم نگذارید. بنیان مهاجرت خود فرد مهاجر است و همه چیز در مراتب بعدی قرار می گیرد.

ما ایرانی ها به روابط خانوادگی بسیار پایبند هستیم، بنابراین در نظر داشته باشید که با ترک وطن همه دوستان، آشنایان و خانواده‌تان را از دست خواهید داد. به موضوعاتی از این قبیل خوب فکر کنید و بدانید باید نهایت پشتکار خود را به کار بگیرید.

پیشنهاد می کنیم اگر فقط فکر مهاجرت را در سر می پرورانید این موضوع را با کسی مطرح نکنید و پس از تصمیم جدی در این رابطه، در جستجوی بهترین روش مهاجرتی برآیید تا نقل مجلس غریبه و آشنا نشوید.

2. داشتن بودجه و سرمایه کافی

همان طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم راه و روش های مهاجرت بسیار گوناگون هستند؛ اما برای موفقیت در مهاجرت باید بودجه کافی داشته باشید. مهاجرت های تحصیلی از جمله ارزان ترین و مهاجرت های سرمایه گذاری از گران ترین روش های مهاجرت هستند.

اگر بودجه کافی برای مهاجرت را ندارید؛ در جستجوی راه و روش های مهاجرتی نباشید چون سرانجام نتیجه ای جز اتلاف انرژی در بر نخواهد داشت و زمانی که بوجه کافی را جمع کنید احتمالا قوانین مهاجرتی تغییر کرده اند.

فقط روی پول های نقدتان حساب کنید و ملک و اتومبیل و… را تا زمانی که به پول نقد تبدیل نشده اند جزو بودجه حساب نکنید.

مهاجرت چقدر هزینه دارد؟

این سوال کاملا اشتباه است و در واقع هیچ پاسخی برای آن وجود ندارد زیرا هر نوع مهاجرت و هر مقصدی برای مهاجران هزینه های مختلفی در برخواهد داشت. در رابطه با بودجه با خودتان صادق باشید و تصور نکنید با فروش خودروهای ارزان قیمتِ وطنی یا چنین سرمایه هایی حتما می توانید مهاجرت موفقی داشته باشید.

زیرا اگر قصد مشاوره با وکیل هم دارید امروزه با این پول ها نمی توان مهاجرت کرد مگر آن که قصدتان مهاجرت تحصیلی به کشورهای ارزان باشد. برای شروع روند مهاجرت دست کم، حدود 10000 دلار در نظر بگیرید.

3. داشتن هدف مشخص

اگر قصد مهاجرت دارید باید هدف مشخصی داشته باشید؛ برای مثال قصد شما تحصیل است، یا کار و یا فقط خروج از وطن. از همان ابتدا هدفی را مشخص کنید. گفتن عباراتی مثل زندگی بهتر، آسایش، آرامش و … کافی نیست زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که در کشور مقصدتان شرایط لوکس و خوبی نصیب تان شود و به عبارتی دیگر باید هدفی داشته باشید تا برای رسیدن به آن با همه سختی ها بجنگید.

4. مهارت کافی

اغلب مهاجران ترجیح می دهند با پیدا کردن کار مناسب مهاجرت کنند تا به راحتی از پس هزینه های شان برآیند اما حقیقت این است که اگر هیچ مهارت خاصی ندارید، نمی توانید در مهاجرت کاری موفق شوید چون دلیلی وجود ندارد که کشورهای دیگر خواستار جذب نیروی غیر ماهر باشند و روی تبعه خارجی سرمایه گذاری کنند.

5. مدرک زبان

اخذ مدرک زبان همواره یکی از موانع جدی مهاجرت محسوب می شود از طرفی شاید یکی از مهم ترین شرایط مهاجرت، داشتن مدرک زبان باشد.

شرایط مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان به برخی از کشورها وجود دارد اما اگر بتوانید مدرک زبان بگیرید، پوئن مثبتی برای شما خواهد بود.

اگر مدرک زبان ندارید، حداقل تلاش کنید زبان را یاد بگیرید. شما به هر کشوری مهاجرت کنید باید با مردم ارتباط برقرار کنید و کیفیت ارتباط می تواند از طریق خوب صحبت کردن ایجاد شود.

6. داشتن تحصیلات کافی

برای مهاجرت باید فرد مهاجر یا قصد تحصیل در مقصد را داشته باشد یا خود از تحصیلات بالایی برخوردار باشد. امروزه دنیا جایی برای افراد بی سواد و بدون مهارت ندارد. حقیقت این است که بدون مدرک تحصیلی و مهارت کارآمد، روند مهاجرت بسیار سخت و اغلب غیر ممکن است.

البته در این مورد گاهی استثنا نیز وجود دارد مثلا اگر مهاجر در یکی از رشته های هنری دارای سابقه ای بالا یا مهارت های فوق العاده باشد مدرک تحصیلی دیگر در اولویت نخواهد بود.

7. اتکا به خود

افراد بسیاری به دلیل داشتن اقوام و یا دوستانی در کشورهای دیگر علاقه مند به مهاجرت به آن مقصد هستند و احساس می کنند وجود آن ها روند مهاجرت شان را بسیار آسان خواهد کرد اما حقیقت چیز دیگری ست.

وجود اقوام درجه یک در کشور مقصد امتیاز محسوب شده و روند مهاجرت شما را سهولت می بخشد؛ اما بدانید که پس از رسیدن به مقصد باید بتوانید خودتان بدون هیچ پشتوانه ای و تنها با اتکا به نفس زندگی تان را از همه لحاظ تامین کنید. در کشورهای پیشرفته جهان این روزها هزینه زندگی زیاد است و اغلب، زوج ها هر دو کار می کنند تا از پس هزینه های زندگی برآیند.

بنابراین اقوام و آشنایان نمی توانند هزینه زندگی فرد مهاجر را پرداخت کنند و اگر هم این کار را انجام دهند سرانجام روزی فراخواهد رسید که از این کار دست خواهند کشید. پس اگر ایده‌ خاصی برای کسب درآمد در کشور مقصد ندارید، اقدام به مهاجرت نکنید.

8. فقط راه های قانونی

هیچ وقت به مهاجرت های غیر قانونی فکر نکنید، چون با این کار دیگر نه در وطن تان جایی خواهید داشت و نه در مقصد. معایب راه های غیر قانونی بسیار زیاد هستند مانند: عدم امنیت جانی و مالی، قانون شکنی، آینده ای تاریک و… تنها مزیت این روش رسیدن به کشور مقصد است اما پس از آن چه نقشه ای دارید؟

این روزها برای ورود به کشورهای پیشرفته باید دلیل خوبی داشته باشید در غیر صورت مجرم خواهید بود و هرگز به زندگی رویایی مورد نظرتان نخواهید رسید. رسانه ای تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است و نمی تواند هیچ گونه راهنمایی و یا پیشنهادی به مهاجران در رابطه با روش های مهاجرتی غیر قانونی ارایه دهد پس از ابتدا در جستجوی راه های قانونی باشید.

پناهندگی هم جزو همین روش های غیر قانونی است و تنها برای یاری افرادی که حقیقتا دچار مشکلی حل نشدنی هستند تعبیه شده نه افرادی که قصد دارند بدون هیچ بودجه، مهارت و زحمتی مهاجرت کنند.

9. استفاده از وکیل خوب

این موضوع که بدون وکیل هم می توان مهاجرت موفقی داشت، درست است اما برای همه صادق نیست. اگر پرونده مهاجرتی شما پیچیده باشد ممکن است حتا اگر با مشاوره وکیل هم پیش بروید باز موفق نباشید؛ پس از مشاوره با وکیل نهراسید و برای کمی صرفه جویی در هزینه ها نزد وکلای بی تجربه و ناکارآمد نروید.

پیشنهاد می کنیم از همان ابتدا مبلغی را هم برای وکلای مهاجرت در نظر داشته باشید تا روند کارتان آسان شود زیرا برخی از پرونده های پیچیده مهاجرتی بدون مراجعه به وکیل هرگز موفق نخواهند بود.

در ضمن قصد این مطلب تبلیغ و بازار گرمی برای وکیلان نیست پس اگر از دانش بالایی برخوردار هستید و پرونده سنگین و پیچیده ای هم ندارید خودتان با مراجعه به سفارت کشور مقصد، مراحل مهاجرتی تان را طی کنید.

10. مهاجرت بدون کارت پایان خدمت

از شرایط اولیه مهاجرت داشتن سن قانونی 18 سال است و برای پسران علاوه بر این موضوع، قانون گذراندن دوره سربازی نیز وجود دارد. افراد بسیاری قصد دارند که بدون داشتن کارت پایان خدمت مهاجرت کنند؛ باید قاطعانه بگوییم که وجود کارت پایان خدمت یک قانون است و راه های فرار از آن غیر قانونی و تنها در شرایطی که مهاجر وضعیت خاصی داشته باشد به او اجازه مهاجرت بدون کارت پایان خدمت داده می شود.

این تبصره اغلب مربوط به روش های تحصیلی می شود و به هیچ عنوان همه گیر نیست. پس سعی کنید در روند مهاجرت همیشه قانون مند عمل کنید تا در آینده در روند رفت و آمدتان به وطن دچار مشکل نشوید زیرا هر گونه اقدام غیر قانونی در این راستا حتما در آینده مشکل ساز خواهد شد.

11. اعضای خانواده را از یاد نبرید

اگر قصد مهاجرت به صورت خانوادگی یعنی با همسر، فرزند یا پدر و مادرتان را دارید باید بدانید که ویژگی های تک تک آن ها می تواند در بهبود شرایط و روند مهاجرتی شما تاثیر گذار باشد پس همه شرایط خود و اعضای خانواده تان را در نظر بگیرید و با مشاور یا وکیل خود در میان گذارید.

انواع روش های مهاجرت چیست؟

با توجه به توضیحات بالا و آشنایی شما با حداقل شرایط اولیه برای مهاجرت می توانید از طریق روش های زیر برای مهاجرت اقدام کنید.

1. تخصص شغلی

کشورهایی مانند کانادا و استرالیا که افرادی را بر اساس سن، تحصیلات، سابقه کار و سطح زبان ارزیابی کرده و به آنها اقامت می دهند. شما در این فرآیند ارزیابی باید به نمره مدنظر آنها برسید.

مزایای این روش:

2. ثبت شرکت (معمولا در اروپا)

این روش مهاجرت در کشورهایی مانند اسلواکی، لهستان، آلمان و… مرسوم است یکی از بهترین روش های مهاجرت می باشد. در این روش برای شما شرکتی ثبت می شود و شما اجازه کار و هرگونه فعالیت تجاری با شرکت خود دارید.

مزایای این روش:

  • اخذ اقامت و دریافت حقوق شهروندی
  • نیاز به استخدام کارمند در شرکت ثبت شده ندارید.
  • نیازی به نشان دادن سابقه شغلی و مدرک زبان ندارید.
  • شما می توانید در تمامی کشورهای عضو حوزه شنگن کار، زندگی یا تحصیل کنید.
  • امکان داشتن انواع حساب های بین المللی و دریافت Mastercard، Visacard و سایر کارت های اعتباری معتبر
  • خرید و فروش و داشتن انواع سند منقول و غیر منقول به نام خودتان
  • امکان دریافت ویزای کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا به پشتوانه داشتن اقامت اروپا
  • با داشتن کارت اقامت می توانید از هرجایی به تمامی کشورهای حوزه شنگن سفر کنید.

معایب این روش:

  • پرداخت حداقل مالیات 3000 تا 4000 یورو به صورت سالانه و تا 5 سال.

بهترین کشوری که هم اکنون می توانید با ثبت شرکت در آن، اقامت کل اروپا را بگیرید، کشور اسلواکی است. لذا این کشور هرگز شما را مجبور به ماندن در خاک اسلواکی نکرده و می توانید در هر یک از کشورهای های حوزه شنگن کار، زندگی یا تحصیل کرده و یا حتی در ایران بمانید.

بیشتر بخوانید:

3. خرید ملک

شما در تمامی کشورهای اروپایی (بجز سوئیس) می توانید با خرید ملک یا خرید سهام شرکت های سهامی عام به مبلغ حداقل 160.000 یورو اقامت اروپا را کسب کنید. مزایای این روش به انضمام مزایای گفته شده در روش فوق آن است که از مالیات سالانه برحسب درآمد خود معاف هستید.

معایب این روش:

  • از معایب این روش آن است که باید 9% ارزش افزوده به همراه حق بنگاه املاک را پرداخت کنید.
  • با توجه به کشور انتخابی، ممکن است از همان ابتدا بجای اقامت، تنها ویزا دریافت کنید. البته با خرید املاک گرانتر (بالای 500 هزار یورو) احتمالا بعد از یک سال اقامت دربافت خواهید کرد.

4. تمکن مالی

این روش هم اکنون تنها برای کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان وجود دارد. در واقع در این روش باید در یکی از حساب های بانکی خود در ایران مبلغی بین 50.000 تا 300.000 یورو داشته باشید و پرینت آن را ارائه دهید. ضمنا این کار را باید سالانه و تا 5 سال انجام دهید.

مزایای این روش:

  • مالیاتی برای شما وجود ندارد.

معایب این روش:

  • سال اول به شما اقامتی تعلق نمی گیرد و تنها یک ویزای مولتی 1 ساله خواهید داشت.
  • پس از یکسال با بررسی شرایط شما ممکن است به شما اقامت تعلق بگیرد.
  • اجازه اشتغال و تجارت ندارید.

5. ازدواج

ازدواج علاوه برداشتن خطرات بسیار زیاد، هیچ گونه راهنمایی و یا پیشنهادی به مهاجران در رابطه با روش های مهاجرتی غیر قانونی ارایه نمی دهد.

6. پناهندگی

علاوه برداشتن خطرات بسیار زیاد و غیرقانونی بودن، هیچ گونه راهنمایی و یا پیشنهادی به مهاجران در رابطه با روش های مهاجرتی غیر قانونی ارایه نمی دهد.

با همه این تفاصیل همیشه به یاد داشته باشید که قوانین مهاجرتی هر کشور با دیگری متفاوت است و در فواصل زمانی کوتاه مدت هم امکان تغییر آن ها وجود دارد. همچنین شرایط و بهترین راه مهاجرت برای هر فردی می تواند متفاوت باشد.

مهاجرت

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت چیست؟

ویزا

تفاوت هرگونه ویزایی (توریستی، تحصیلی، کاری و…) با داشتن اقامت یک کشور بدین گونه می باشد: ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر می گردد. در طول این دوره شما تقریبا هیچکدام از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید.

مثلا اگر ویزای کاری بگیرید پس از پایان مدت ویزا باید به کشور خود بازگردید و حتی اگر اقدام به تمدید ویزای خود کنید، دولت آن کشور موظف نیست ویزای شما را تمدید کند. در همین مثال وقتی شما در حال سکونت در آن کشور هستید معمولا (بستگی به نوع ویزا و کشور مقصد دارد) نمی توانید حساب بانکی داشته باشید یا حتی برای خود یک ماشین یا خانه بخرید.

اقامت

اقامت خود در دو نوع موقت و دائم است. در واقع با داشتن اقامت هر کشور (چه دائم چه موقت) شما با شهروندان عادی آن کشور هیچ فرقی از لحاظ شهروندی و حقوق اجتماعی ندارید. تنها تفاوت های داشتن اقامت با تابعیت (پاسپورت)، در چند مورد است:

نداشتن حق رای، نداشتن حقوق بی کاری و همچنین نداشتن مزایای پاسپورت آن کشور. البته لازم به ذکر است که اگر شما مثلا اقامت یکی از کشورهای حوزه شنگن را داشته باشید، سفر شما به آمریکا، استرالیا و کانادا خیلی راحت تر می شود.

تابعیت

تقریبا داشتن تابعیت یک کشور به معنی داشتن پاسپورت آن کشور است (قوانین کمی متغیر است). با داشتن تابعیت هر کشوری تمامی محدودیت هایی که در بند بالا ذکر شد را نیز نخواهید داشت.

چگونه تابعیت (پاسپورت) بگیریم:

برای اخذ تابعیت یک کشور باید حداقل 5 سال اقامت آن کشور را داشته باشید. اما اگر شما 20 سال هم با ویزا در کشوری زندگی کنید نمی توانید درخواست پاسپورت کنید. همچنین برای تقاضای پاسپورت باید زبان و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید و حتی اگر هم قبول نشدید نگران نباشید، می توانید هر چقدر خواستید دوباره درخواست کنید.

کانال تلگرام



منبع