غذاهای سیگاری پرخطر درک تغذیه


غذای دودی ؛ شیرین اما خطرناک

خطر استفاده از 50 گرم سوسیس برای نوشیدن معادل خوردن یک بسته سیگار یا 4 روز آلودگی هوا در شهر است! در این قسمت از سایت تغذیه اصفهان دکتر رضا اطمینانانی ، ما قصد داریم اطلاعاتی در مورد خطرات سیگار کشیدن به شما ارائه دهیم.

سیگار کشیدن طعم ، طعم و نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی است. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). در سیگار کشیدن داغ ، غذا به مدت چند ساعت در معرض دود قرار می گیرد تا غذاهای خام مانند گوشت یا ماهی در این فرآیند کاملاً پخته شوند. در سیگار کشیدن سرد ، غذا به مدت طولانی ، گاهی چند روز در معرض دود قرار می گیرد تا ذخیره یا مزه شود. این روش اغلب برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، انواع سبزیجات و میوه ها نیز از این طریق مصرف می شوند.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای تهیه چای استفاده می شود. این مواد را در زیر تابه می گذارند و سپس گوشت یا غذای دیگری را داخل تابه می ریزند و غذا را به آرامی می نوشند. اگرچه غذا دودی است اما بوی برنج و چای می دهد.

در اروپا معمولاً از چوب برای نوشیدن گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بیشتر برای نوشیدن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از درختان میوه مانند گیلاس یا آلو نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته در مزارع کشورهای غربی ساختمان خاصی به نام دود خانه وجود داشت. این بخش با انواع گوشت مصرف می شد و سپس آن گوشت ذخیره می شد.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که با استنشاق ، تصفیه و جمع آوری دود معمولی ، با حداقل عوارض جانبی بدست می آید.

خطرات سیگار کشیدن پرخطر

روش سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کاهش می دهد ، اما از طرف دیگر ، تاکنون صدها ماده سمی در دود شناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر است و گاهی سرطان آنها تأیید شده است.

برخی از مواد موجود در دود مشابه ترکیبات سمی آنها در دود سیگار است. این ترکیبات می توانند با تحریک دستگاه گوارش و افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ، مانند سرطان معده و روده ، بر سلامت انسان تأثیر بگذارند. جالب است بدانید که خطر استفاده از 50 گرم سوسیس برای افراد سیگاری معادل خوردن یک بسته سیگار یا 4 روز آلودگی هوا در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده می تواند باعث شود ترکیبات هیدروکربنی چرخه ای آنها مانند آنتراسن که سمی و سرطانی هستند وارد محصول دودی شوند. این مشکل بیشتر در محصولاتی که معمولاً خارج از نظارت پزشکی تولید می شوند شایع است.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با ترکیب هموگلوبین و میوگلوبین خون در محصول ، رنگ منحصر به فرد نوشیدنی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن میزان میکروب های هوازی موجود در محصول نهایی را کاهش داده و اسیدهای چرب را کاهش می دهد. از طرف دیگر مونوکسید کربن با تحریک میکروب های سازنده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد و می تواند باعث حساسیت یا حساسیت مصرف کننده شود.


بیشتر بدانید: اثرات قند را بررسی کنید


فرآیند دود باعث ایجاد غلظت پراکسید در سطح محصولات گوشتی می شود که به نوبه خود خطر سرطان را در محصول افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال وجود لیستریا مونوسیتوژنز در محصول را افزایش می دهد. این باکتری ها یکی از دلایل اصلی مسمومیت غذایی هستند ، می توانند علائم شدیدی را در نوزادان ، افراد مسن و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کنند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، از محصولات گوشت خام برای سیگار کشیدن استفاده می شود. این شامل آلاینده های اساسی و ترکیبات آنها ناشی از غذای خراب است. با توجه به این واقعیت که در فرایند سیگار کشیدن ، طعم غذا در حال تغییر است ، تشخیص شروع فساد مواد غذایی دشوار است. این توصیف مبنای سودجویی و تقلب در غذا است.

در میان محصولات دودی ، سوسیس و کالباس به دلیل استفاده نادرست توسط اقشار جامعه ، بزرگترین خطرات سلامتی برای مصرف کنندگان هستند. مسلم است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که به احتمال زیاد در بدن به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس های معمولی است. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین محصولاتی لوگا می خورند. تحقیقات نشان داده است که خطر ابتلا به انواع بیماری ها با استفاده از الکل با بیماری هایی که در اثر خوردن بیش از حد چربی ایجاد می شود ، یکسان است.

غذاهای سیگاری پرخطر درک تغذیه

نکات

1- اگر از خوردن گوشت دودی یا گوشت شور لذت می برید ، گهگاه و به مقدار کم از آن استفاده کنید. زیرا این محصولات به آرامی بر بدن تأثیر می گذارند. از استفاده یکبار و یا حتی الامکان طولانی از آن خودداری کنید.

2 – هنگام سیگار کشیدن مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس ، از نمک زیاد استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به میگرن نیز باید از خوردن گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، می توانند این نوع سردردها را بدتر کنند.


دکتر. رضا اطمینانانی

تغذیه را درک کنید


دکتر. رضا اطمینانانی می تواند با ارائه تغذیه و کمیت اولیه و عادات غذایی ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای دیدن دکتر کلیک کنید رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و تغذیه در اصفهان.


موارد پیشنهادی

مشکلات رژیم غذایی بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی

محصولات متنوع و تغذیه

بررسی اثرات مواد قندی



دیدگاهتان را بنویسید