یک توله سیاه گوش در بزرگراهی در میامی توسط یک خودرو کشته شد


یک توله سیاه گوش در بزرگراهی در میامی توسط یک خودرو کشته شد

مسئولان پارک ملی توران و اداره حفاظت محیط زیست میامی خبر تصادف یک توله یوزپلنگ آسیایی و یک خودرو در اطراف منطقه حفاظت شده توران را تایید کردند.

گزارش کردن گلو به گزارش تابلوی اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پس از اطلاع ماموران محلی در پارک ملی توران در ساعت ۲۰:۴۵ روز جمعه ۱۴/۵/۱۳۰۱ مبنی بر تصادف یک توله یوزپلنگ آسیایی با خودروی وی، مسئولان پارک. ملی توران و اداره حفاظت محیط زیست میامی به محل حادثه در ۱۵ کیلومتری منطقه استحفاظی توران (مناطق آزاد میامی) حدفاصل جاده زیدر تا کاروانسرای میان دشت (منطقه کال تقی) رفتند. نسخه، اطلاعات دریافتی تایید شد.

هم اکنون در گذشته بازرسی منظم از این محور به ویژه محدوده الحک – عباس آباد (حوزه حفاظت شده توران) در دستور کار معاونت حفاظت محیط زیست دو اداره قرار دارد.

همچنین ماجرای تصادف سیاه گوش و عبور خودروها از حوزه استحفاظی توران و روستاهای اطراف در کارگروه اورژانس استانداری سمنان مطرح شد. اجازه انجام این کار را دارد. برای نظارت بر زیستگاه سیاهگوش در نزدیکی جاده ترانزیت میامی با یکدیگر همکاری کنید. یعنی عباس آباد.

یک توله سیاه گوش در بزرگراهی در میامی توسط یک خودرو کشته شد
یک توله سیاه گوش در بزرگراهی در میامی توسط یک خودرو کشته شد

لازم به ذکر است در کتاب «اطلس پستانداران ایران» که توسط سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شده، درباره یوزپلنگ آسیایی آمده است:

ویژگیهای فیزیکی: طول سر و بدن ۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتی متر، طول دم ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر، ارتفاع بدن ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر و وزن ۲۰ تا ۴۰ کیلوگرم است. زن و مرد شبیه هم هستند.

سر کوچک، دست ها و پاهای بلند، کمر باریک، سینه بزرگ، دم بلند و کلفت، گوش های کوچک و گرد.

سطح بدن پوشیده از کرک هایی است که ممکن است زرد کم رنگ با لکه های سیاه کوچک باشد.

موهای قسمت پایین بدن سفید است. دو نوار سیاه از گوشه چشم تا دهان “خط اشک” امتداد دارد. پنجه ها و ناخن های جدا نشدنی یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که یوزپلنگ را از سایر پستانداران متمایز می کند.

ساختار بدن یوزپلنگ به آن اجازه می دهد تا با سرعت ۱۰۵ کیلومتر در ساعت بدود و سریع ترین پستاندار خشکی در جهان است.

خصوصیات بیولوژیکی: بیشتر صبح ها و عصرها کار می کنند. این تنها خوک اجتماعی در ایران است.

نرها گروه های کوچکی تشکیل می دهند و با هم به دنبال غذا و جفت می گردند. ماده ها با بچه هایشان زندگی می کنند.

آن‌ها اغلب در جستجوی غذا به دوردست‌ها حرکت می‌کنند، بنابراین دو مرد در استان یزد که با فرستنده‌های رادیویی زیر نظر گرفته می‌شوند، منطقه‌ای به وسعت ۱۷۳۷ کیلومتر مربع را در ۵ نور پوشش دادند.

در حال حاضر قوچ و میش غذای اصلی یوزپلنگ در ایران است و پس از آن بز، بز، آهو و گاهی پستانداران و پرندگان کوچک قرار دارند.

خرگوش غذای اصلی جوانان است. جفت گیری معمولا در اواسط زمستان اتفاق می افتد و ۹۰ تا ۹۸ روز طول می کشد و ۱ تا ۴ بچه به دنیا می آید.

توله ها با چشمان بسته و موهای خاکستری به دنیا می آیند و چشمان آنها پس از ۴ تا ۱۱ روز باز می شود. توله ها در حدود ۱۷ تا ۱۸ ماهگی مستقل می شوند و در ۲ تا ۳ سالگی می توانند تولید مثل کنند.

تا ۱۴ سال در طبیعت و ۲۱ سال در اسارت زندگی می کند. آنها غذای طبیعی ندارند، اما ممکن است مورد حمله پلنگ و کفتار قرار گیرند.

زیستگاه، پراکندگی و فراوانی: در نواحی بیابانی و نیمه بیابانی مرکز ایران به ویژه در استان های یزد، سمنان، اصفهان، کرمان، خراسان شمالی و خراسان رضوی زندگی می کند.

آنها بیشتر در مناطق مسکونی تپه ماهوری و کوهپایه های مناطق کویری یافت می شوند و به ندرت در مناطق جلگه ای یافت می شوند.

یوزپلنگ آسیایی در حال حاضر تنها در ایران با جمعیتی کمتر از ۱۰۰ نفر یافت می شود و در سایر نقاط آسیا منقرض شده است.

وضعیت دفاعی: سازمان حفاظت از محیط زیست شامل خطرات مختلفی است. کاهش مواد غذایی و تصادفات جاده ای یکی از عوامل اصلی کاهش جمعیت است. در سراسر جهان، در رده آسیب پذیر VU فهرست قرمز IUCN و ضمیمه I کنوانسیون CITES گنجانده شده است.

اما زیرگونه یوزپلنگ آسیایی، یکی از در معرض خطرترین گربه های جهان، در رده در معرض خطر انقراض CR قرار دارد.

از سال ۱۳۸۰ طرحی به نام حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و اکوسیستم های مرتبط با آن با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان های بین المللی آغاز شد.

انتهای پیام

نگرانی ایرانی ها چیست؟
اینجا را ببین