پنیر آبی؛ از نحوه تولید تا نحوه جمع آوری و نگهداری


پنیر آبی نوعی پنیر با عطر و طعم قوی و طعمی منحصر به فرد است. اگرچه بسیاری از افراد این پنیر را امتحان کرده اند، اما نحوه تولید و خوردن آن را نمی دانند. پنیر آبی یا پنیر آبی یک اصطلاح کلی برای توصیف پنیری است که از شیر گاو، گوسفند یا بز تهیه می شود و با افزودن کپک پنی سیلیوم تهیه می شود. به نظر شما خوردن پنیر آبی مضر است؟ برای دریافت پاسخ این سوال و آشنایی بیشتر با پنیر آبی تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

پنیر آبی چیست؟


به نظر می رسد پنیر Bleu به طور تصادفی در قرون وسطی ساخته شده باشد، زمانی که پنیر در غارها با دما و رطوبت مناسب نگهداری می شد. می گویند پنیرساز در روکفور فرانسه نصف قرص نان و پنیر را به داخل غار انداخت و پس از مدتی متوجه شد که خمیر کنار نان به پنیر منتقل شده و تبدیل به پنیر آبی می شود. .

پنیر آبی انواع مختلفی دارد، کدر، شیرین، شور، تند، یا ملایم، چرب و بی نمک. برخی از انواع پنیر آبی با چربی غنی شده و در داخل نرم تر هستند. معمولاً پنیر آبی به خاطر رنگ سبز، آبی، خاکستری، سیاه یا لکه های کپک موجود در گوشت آن شناخته می شود. انواع پنیرهای آبی در سوپرمارکت ها و فروشگاه های تخصصی موجود است که بسته به منبع آن می تواند ارزان یا گران باشد. اگرچه پنیر آبی کم چرب است، اما نمک زیادی دارد. پنیر آبی همچنین منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است.

یقه آبی چیست؟

نوع خاصی از قارچ به نام مایکوتوکسین برای انسان سمی است. هاگ های این کپک روی غذا رشد می کنند و غذا را خراب می کنند. برخلاف این نوع کپک ها، پنی سیلیوم روکفور یا پنی سیلیوم گلوکوم که برای تولید پنیر آبی استفاده می شود، سم تولید نمی کند و خوردن آن بی خطر است. پنی سیلیوم مسئول طعم و عطر پنیر آبی با رگه ها و لکه های آبی و سبز آن است.

طرز تهیه پنیر آبی

تهیه پنیر آبی شامل ۷ مرحله است:

  1. پاستوریزه کردن شیر خام: پس از پاستوریزه شدن شیر، اولین فرآیند تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک انجام می شود که اسید تولید می کند و شیر را از مایع به جامد تبدیل می کند.
  2. شیر کامل: کره برای کمک به کشک شدن شیر اضافه می شود.
  3. برش قطعات: دانه ها بریده می شوند تا آب پنیر آزاد شود.
  4. دریافت شیر: سپس تراشه ها کوچک می شوند و به بلوک های جداگانه تبدیل می شوند.
  5. اضافه کردن قالب: در همین حین پنی سیلیوم روکفور را روی پنیر بپاشید.
  6. توزیع اکسیژن: پنیر را با چوب فولادی ضد زنگ می زنند تا اکسیژن جریان پیدا کند و قالب رشد کند. به این قسمت سوزن نیز می گویند. این فرآیند باعث نرم شدن بافت پنیر و ایجاد طعم بی نظیر پنیر آبی می شود. در این زمان سنگ های آبی دانه چیلی تشکیل می شود. همچنین در این زمان به پنیر نمک اضافه می کنند تا نشکند.
  7. موقعیت پنیر: این مرحله ۶۰ تا ۹۰ روز طول می کشد.

کشت و کپک زدن سوزنی بر بافت و طعم پنیر آبی تأثیر بسزایی دارد، اما عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند. نوع شیر مصرفی، تغذیه حیوان قبل از شیردوشی و فرآیند تهیه پنیر همگی در ایجاد طعم های مختلف پنیر آبی نقش دارند.

انواع پنیر آبی

انواع پنیر آبی

۱. پنیر روکوفور

این پنیر که یکی از قدیمی ترین و لذیذترین پنیرهاست، از شیر گوسفندی تهیه می شود که روی صخره های آهکی جنوب فرانسه رشد می کند. پنیر روکفور در سراسر بافت مرطوب و شکننده اش آبی است. این چیلی غنی و معطر طعمی تند و شیرین دارد.

۲. پنیر گورگونزولا

پنیر گورگونزولا ایتالیایی با شیر گاوهایی که در جنگل های لومباردی و پیمونت چرا می کنند تهیه می شود. گورگونزولا تازه دارای بافتی نرم و کرمی با رگه های آبی کوچک و پررنگ در بالای آن است. طعم گورگونزولا کهنه تر و قوی تر است.

۳. پنیر آبی استیلتون

این پنیر که از شیر گاوهای انگلیسی تهیه می شود، شکلی گرد، بافتی سفت با رگه های آبی و طعمی شور و آجیلی دارد.

۴. پنیر آبی دانا

پنیر دونابلو با شیر گاو در جزیره فونن دانمارک تهیه می شود و بافتی ملایم و خامه ای دارد. طعم آن مانند پنیر روکفور کمی تند و شور است، اما کمی ملایم تر است.

۵. پنیر آبی و مقدار زیادی خامه

این پنیر از اواخر دهه ۱۹۰۰ در دسته پنیر آبی قرار گرفته است. دارای داخلی خامه ای، پوست خامه ای است و با شیر گاو غنی شده با خامه درست می شود. پنیر Cambusola، Sant’Agor و Blocastello نمونه هایی از این پنیر هستند.

۶. پنیر کابرالس

این پنیر با شیر گاوهای استرالیایی و اسپانیایی درست می شود.

نحوه استفاده از پنیر آبی

پنیر آبی - نحوه استفاده از پنیر آبی

پنیر آبی به خوبی با میوه ها و آجیل ترکیب می شود و افزودنی عالی است. می توانید آن را به عنوان طعم دهنده به سس ها و سوپ های خامه ای اضافه کنید، آن را روی سالاد بپاشید یا به غذاهای گوشتی، پاستا پنیر و لوبیا پخته اضافه کنید.

نحوه نگهداری پنیر آبی

می توانید یک پنیر آبی باز را در فویل، کاغذ روغنی یا کاغذ مومی بپیچید و آن را تا ۳ هفته در یخچال نگهداری کنید، یا آن را در ظرف در بسته یا کیسه زیپ دار قرار دهید یا تا ۳ ماه در فریز نگه دارید. به طور کلی بافت بلوپنیر منجمد نرمتر است و طعم آن کمی از بین می رود، بنابراین بهتر است از پنیر آبی آب شده در غذاهای پخته استفاده کنید.

آیا آبی چیز بدی است؟

اگر پنیر آبی به درستی نگهداری نشود، مانند هر نوع پنیر دیگری فاسد شده و خراب می شود. بنابراین نگهداری پنیر آبی در یخچال بسیار مهم است. در این صورت می توانید به مدت ۳ تا ۴ هفته از این پنیر استفاده کنید.

چیزهای مهم

اگر علائم پوسیدگی در پنیر آبی مشاهده کردید، باید فورا آن را دور بریزید. لکه های سفید، سبز، صورتی یا خاکستری تیره روی سطح گیاه پنیر آبی ممکن است نشان دهنده آسیب پنیر باشد. همچنین پنیر ممکن است خراب شود و بوی آمونیاک بدهد. خوردن پنیر آبی فاسد می تواند باعث مسمومیت غذایی و علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم شود.

نگهداری صحیح بلوچیز و رعایت ایمنی مواد غذایی بهترین راه برای جلوگیری از این اثرات منفی و لذت بردن از پنیر آبی است.

شما بگو

پنیر آبی و نحوه استفاده و نگهداری آن را چگونه می شناسید؟ از پنیر آبی برای چه غذاهایی استفاده می کنید؟ در صورت تمایل می توانید تجربه و نظر خود را در قسمت نظرات بنویسید و این مقاله را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


چگونه برنده شویم - مجموعه سلامت و زیبایی

راه حل هایی برای زیبا و سالم ماندن


هشدار! این سند فقط برای اهداف آموزشی است و باید توسط پزشک یا متخصص مشورت شود. اطلاعات بیشتر