با افزایش سن، افراد تمایل دارند غذای کمتری بخورند و در نتیجه کالری و مواد مغذی مهم کمتری مصرف کنند. همچنین می توانید به این واقعیت اضافه کنید که بدن در هضم و جذب مواد مغذی حیاتی مشکل بیشتری دارد. بدن با افزایش سن تغییر می کند و این تغییرات بر نیازهای تغذیه ای تاثیر می گذارد. کاهش توده عضلانی، افزایش چربی بدن و کاهش ۲۰ درصدی آب کل بدن وجود دارد. شما نسبت به دوران جوانی به کالری کمتری نیاز دارید زیرا با افزایش سن میزان متابولیسم کاهش می یابد و توده عضلانی کاهش می یابد.
خبر خوب این است که ورزش متوسط به حفظ توده عضلانی کمک می کند یا حداقل می تواند سرعت کاهش توده عضلانی را کاهش دهد. ورزش متوسط علاوه بر حفظ استحکام استخوان ها، افزایش انعطاف پذیری و تحرک و افزایش رفاه کلی فرد، فواید دیگری نیز دارد.
فرآیند هضم
اگرچه ممکن است برای برخی به نظر برسد که هضم و جذب غذا با افزایش سن به خوبی حفظ می شود، اما در واقع تغییراتی در برخی فرآیندهای گوارشی رخ می دهد.
- تولید بزاق کاهش می یابد و بر نحوه تجزیه غذاها در معده قبل از هضم و جذب در روده تأثیر می گذارد.
- معده اسید و پپسین کمتری تولید می کند که می تواند منجر به کاهش جذب ویتامین ها، کلسیم و منیزیم شود.
- عضله صاف روده کارایی کمتری دارد و باعث می شود غذا به آرامی از روده عبور کند و باعث یبوست شود.
ویتامین D که برای جذب کلسیم در بدن ضروری است، با افزایش سن کاهش می یابد. کلسیم برای زنان در دوران یائسگی و پس از آن بسیار مهم است، بنابراین باید غذاهای مغذی بیشتری بخورید یا مکمل های ویتامین D مصرف کنید تا نیازهای بدن را متعادل کنید.
پس از رسیدن به سن ۵۰ سالگی خطرات خاصی برای بیماری های مزمن مانند آرتریت، چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان وجود دارد. همچنین مطالعاتی وجود دارد که نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به سرطان، حملات قلبی و سکته است. با اجتناب از انواع خاصی از غذاها، می توانید خطر ابتلا به برخی از این بیماری ها را کاهش دهید.
در اینجا برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما با افزایش سن آورده شده است:
ویتامین B12
همه افرادی که غذاهای حیوانی می خورند ویتامین B12 کافی دریافت می کنند، اما ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد بالای ۶۰ سال به دلیل کاهش ترشح اسید و پپسین که باعث تجزیه پروتئین ها در معده می شود، آن را به خوبی جذب نمی کنند.
اسید فولیک
از گروه ویتامین های B است و به نام B9 نیز شناخته می شود. کمبود آن می تواند منجر به کم خونی و آسیب به سیستم عصبی شود. بسیاری از محصولات غلات با اسید فولیک غنی شده اند، بنابراین به راحتی از غذا به دست می آیند.
ویتامین دی
ویتامین D به جذب کلسیم و حفظ سلامت استخوان کمک می کند. برای جلوگیری از اختلالات استخوانی، نور خورشید را جذب کنید و لبنیات بخورید.
کلسیم
پوکی استخوان یک خطر بزرگ برای افراد مسن هر دو جنس است. کلسیم به قوی نگه داشتن استخوانهای ما کمک میکند و باعث میشود آنها کمتر در معرض شکستگی قرار گیرند.
رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر